top of page

VÍME, ŽE KRÁJÍME
MASO

17873664259765196_edited_edited.jpg

Porchettu připravujeme z masa selat, prokládáme ji bylinami, anýzovými semeny, pepřem a hrubou solí. 

Chovatele zvířat i řezníky se snažíme vybírat správně - jde o kvalitu, ale také o fylozofii, kterou se snažíme zastávat ohledně této suroviny. Kvalita bouraného masa, života zvířat i kvalita výrobků z něj by měla být vždy na co nejvyšší možné úrovni tak, abychom tím ocenily a zhodnotili nevšednost této suroviny.

Pláty masa svazujeme do rolád a  jeden den a noc je způsobm “sous-vide” vaříme v 70°C. Ve vysoké teplotě je pak v troubě v pár minutách dopékáme do křupava. Zevnitř zůstávají šťavnté.

 

La Porchettu krájíme horkou a vršíme na jemný kvasový chleba, který peče ve své pekárně pár domů od nás Davíd Arnórsson pocházející z Islandu - jeho um nelze nezmínit a neuznat - jsme rádi, že jsme pro La Porchettu našli takhle dokonalou součást.

 

Chleba také přetíráme mayonesou z pečených česneků, mascarpone s žampiony nebo lanýžovou mayonesou a jinými dresinky dle sezonní aktuálnosti surovin.

bottom of page